Дубликати на ключове

 • page1-img1

 • Дублаж на автоключове

  В автоключарско ателие изработваме дубликат на всички видове автомобилни ключове.
  Вижте повече

   

 • page1-img2

 • Автомобилни ключове с чип

  Разполагаме със специализирана апаратура за програмиране на транспондерни чипове за автомобили.
  Вижте повече
 • page1-img3

 • Аварийно отключване

  Извършваме посещения на адрес за аварийно отключване на Вашия автомобил. Обадете се на +359 88 531 5697
  Вижте повече

Дубликати на ключове

 

Дубликати на ключовеАко търсите професионални автомобилни ключарски услуги за дублиране на ключ, не си губете повече времето, а ни се обадете. Ние предлагаме всякакви ключарски услуги на достъпни цени.

Ако загубите или счупите Вашия автомобилен ключ, обадете се на лицензиран автоключар на 088 531 5697.

Къде и как да получим дубликат на ключ за автомобил?
На собственицие на автомобили често се налага да направят дубликат на автомобилния ключ. В някои случаи автомобилът е закупен с един ключ, а шьофьорите в семейството са двама, в други – ключа е изгубен или счупен (поради износване или небрежност). Във всички случаи, един резервен ключ може да спести много разходи, време и нерви.

Какво трябва да знаем преди да потърсим услугите на автоключар?

Автомобилните ключове биват обикновени – двустранно нарязани, автоспециални – с профилиран канал върху плосък ключ и други видове (Форд -„пирон“). Всички те се изработват на различни машини, а някои от тях изискват и специални приспособления.

Освен това всички автомобили произведени след 1996-97г. са оборудвани с електронна система за сигурност – имобилайзер, който кореспондира с транспондер (чип), за да се осъществи запалването. Заедно с автомобилите, чиповете непрекъснато се усъвършенстват и докато на по-старите автомобили, те могат да се копират, на новите трябва да се програмират към автомобила със специална апаратура и софтуер. Всички тези фактори определят цената на дубликата. Ако имате резервен ключ без чип, той няма да може да запали автомобила, но ще ви помогне да отключите/заключите автомобила и да го изтеглите до автоключар, в случай че изгубите оригиналния ключ. Ако нямате резервен (авариен) ключ, се налага автоключар да дойде и да отключи автомобила (понякога най-близкия ключар е на повече от 50км.), да разглоби контактния патрон и да демонтира ключалката. След това да се върне в ателието, където да изработи дубликат и отново да дойде до автомобила, за да го сглоби. Разходите за това са минимум 3-4 пъти по-големи от разходите по изработването на дубликат от оригинален ключ.

Копиране на ключовеЗа изработка на дубликат на автомобилен ключ, ако е изгубен оригиналния, е нужна информация, по която да се прави копието. Някои от по-новите модели автомобили имат записан механичния код на ключа в паметта на автомобила, която със специална апаратура може да се извади. По зададените параметри се нарязва ключ с електронна машина. В случай, че не разполагаме с такава записана памет, тогава се прави дубликат по една от ключалките, като ключарите ни могат да „разчетат“ по нея точно какъв ключ Ви е нужен.

Дублиране на ключове е значително по-евтино, отколкото пълна подмяна на ключове за кола. В нашите ателиета на AVTOKLUCHARVARNA.com разполагаме с всякакви видове заготовки за ключове и машини с високо качество. Дублирането на автомобилен ключ може да ви спаси в неприятна ситуация – оставете копие в дома си или в свой близък, така ще си спестите някои неприятности в непредвидени ситуации.