Направа на транспондерни чипове

 • page1-img1

 • Дублаж на автоключове

  В автоключарско ателие изработваме дубликат на всички видове автомобилни ключове.
  Вижте повече

   

 • page1-img2

 • Автомобилни ключове с чип

  Разполагаме със специализирана апаратура за програмиране на транспондерни чипове за автомобили.
  Вижте повече
 • page1-img3

 • Аварийно отключване

  Извършваме посещения на адрес за аварийно отключване на Вашия автомобил. Обадете се на +359 88 531 5697
  Вижте повече

Направа на транспондерни чипове

Транспондерът представлява електронен, който е снабден с кодТранспондерен чип. Транспондерният чип е заводски вграден имобилайзер в автомобили, произведени след 1995 година. Най-общо казано той представлява схема от две части – едната в ключа на автомобила, а другата – в самия автомобил. Приложението на му е за идентификация/ разпознаване на ключа от автомобила и стартиране на двигателя. Кодът от транспондерните чипове може да бъде прочетен или презаписан (в накои случаи) при нужда.

Функцията на имобилайзера на автомобила е по безжичен начин да разреши или забрани запалването на двигателя.

Чиповете винаги се намират в главата на ключа, което не винаги е видимо. Представляват малки карбонови или стъклени елементи с памет, които са с размери от 1 до 2,5 см. Чиповете биват много видове, но най-общо се делят на две групи: такива, които могат да се копират и такива, които не могат.

Както споменахме по-горе наличието на такъв транспондерен чип не може винги да бъде забелязано по кутийката на ключа. Хубаво е наш сертифициран ключар да погледне, за да е сигурен, че ключът Ви разполага с такъв чип. Освен това направата на транспондерен чип (имобилайзер) може да значи копиране на съществуващ или изработка/ програмиране на нов, ако стария Ви не позволява да бъде копиран.

Транспондерни чипове, имобилайзер

За изработката или програмирането на такъв имобилайзер (чип) се използват специални копиращи машини (програматори), с помощта на които ключар би могъл да извърши направата на Вашия транспондерен чип.  Ако чипът е от вид, който не позволява да се копира, тогава той трябва да се програмира. За програмирането на тези чипове се използва специална апаратура, чрез която чипа се програмира в автомобила. Затова е нужно автомобила задължително да е при ключаря докато трае изработвнето на дубликата.

Разбира се, ако знаете предварително детайлите по Вашия автомобил, бихте могли да получите оферта за вида транспондер, наличието на криптиран код в него, приблизителна цена на клониране и изработването на ключа като цяло, още преди да сте ни посетили на място в ключарското ателие.